Wie ben ik

Mijn naam is Martine van der Ploeg, lerarenopleider, specialist hoogbegaafdheid en expert beelddenken

Door mijn werk als leerkracht, en later door mijn eigen kinderen, heb ik ervaren dat er kinderen zijn met een ontwikkelingsvoorsprong waarbij de ontwikkeling niet zo soepel verloopt als je zou verwachten. De aandacht en begeleiding die deze doelgroep nodig heeft was er nauwelijks. Daarom besloot ik mijzelf hierin te verdiepen. Ik volgde de opleiding tot specialist hoogbegaafdheid (Novilo)

Toen ook mijn jongste problemen kreeg op school en ik me hierin ging verdiepen kwam ik in aanraking met de term ‘beelddenken’.  Ik herkende alles bij mijn zoon en las ook over de link van beelddenken met hoogbegaafdheid. Ik besloot me ook hierin verder te verdiepen en volgde verschillende opleidingen bij Kind in Beeld (o.a. Expert Beelddenken) en later verdiepte ik mij in het vakgebied rekenen met betrekking tot beelddenken en werd officieel Jamara coach.

Omdat mijn kinderen enorm zijn geholpen toen er aandacht was voor hun talenten besloot ik dat ik ook iets wilde betekenen voor kinderen die vastlopen in het onderwijs, voor kinderen waarbij het cognitieve talent niet tot uiting komt. Kinderen waarbij je als ouders of als leerkracht zegt:  ‘Er zit meer in, maar waarom komt het er niet uit?’

Het is niet belangrijk om te weten of je kind hoogbegaafd of beelddenker is. Het is belangrijk te ontdekken wat je kind nodig heeft om weer gelukkig te worden, om zich veilig te voelen, te geloven in hun eigen talenten zodat ze voldoende zelfvertrouwen krijgen om ‘problemen’ het hoofd te bieden. Dan pas kan een kind zich optimaal ontwikkelen.

En dat proces wil ik graag begeleiden.

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook